Bienvenue!

aucune expérience en tatouage ? Faites défiler vers le bas, nous sommes heureux de vous aider 

Entretien 

Avez-vous des projets concrets de tatouage? Vous recherchez votre projet personnel ? Ou alors vous ne savez pas du tout par où commencer.

Vous pouvez vous rendre sur ArtLex Ink pour un entretien d’admission gratuit. Au cours de cette conversation, nous vous fournirons toutes les informations et répondrons à toutes vos questions. 

Ceci est toujours possible sur rendez-vous.

Vous pouvez choisir parmi Onze artiesten, chacun avec ses spécialités. Si vous ne savez pas quel artistes convient le mieux à votre projet, envoyez un message et nous serons heureux de vous aider à trouver la bonne personne.


Bon à savoir, il existe des possibilités de stationnement gratuites dans notre entreprise 


réservez dès maintenant votre consultation sans engagement Fotogal

Het Ontwerp

van idee tot ontwerp 


Na het beantwoorden van alle vragen tijdens het intakegesprek kies je er zelf voor als je een volgende afspraak wil inplannen. 

De volgende afspraak is meestal de tattoosessie of als het om een groot project gaat worden meerdere sessies vastgelegd met de nodige tijd tussen. Hoeveel tijd bepaald de artiest, afhankelijk van het soort project.

Bij het inplannen van je tattoosessie dient een voorschot te worden betaald, meestal is dit 50 of 100 euro, opnieuw afhankelijk van de grootte van je project.

Pas dan ben je zeker van je plaats in de agenda en tekent de artiest een ontwerp uit op maat en wens van de klant.

Onze artiesten streven naar perfectie en houden rekening met de wensen van de klant, echter als zaken niet realiseerbaar zijn, of ongunstig voor de kwaliteit van de tattoo zal dit duidelijk vermeld worden.

Vertrouw op onze professionele ervaring, wij werken samen een persoonlijk, uniek project uit waar we trots op zijn!

Het ontwerp wordt 2-3 tal dagen voor de eerste sessie uitgetekend en doorgestuurd. Dit geeft je de tijd om het ontwerp te bekijken en aanpassingen aan te vragen. Het doel is tot een finaal ontwerp te komen en de dag van de tattoosessie geen grote aanpassingen meer door te voeren. Zo verlies je als klant weinig tot geen tijd de dag van je tattoosessie en kan de artiest zijn project goed voorbereiden.


The day 

Tattootime!

Het is eindelijk zo ver, de dag van je tattoo!
Hier heb je mogelijks lang naar uitgekeken. We vinden het dan ook belangrijk dat je deze dag in alle rust en zonder stress kan beleven.

Bij ArtLex Ink hebben we gekozen voor de totaal beleving. Ook al werken er meerdere artiesten in onze zaak, je wordt in alle rust en zonder inkijk van andere klanten getatoeëerd. Iedere artiest heeft zijn eigen ruime werkplaats.
Bij klanten zonder ervaring nemen we uiteraard ruim de tijd om alles goed uit te leggen.
Je kan gerust iemand meebrengen, maar de meeste klanten komen liever alleen. Ook voor de artiest, die zich moet kunnen concentreren, is veel publiek en lawaai niet aangewezen.

Als je een dagsessie ondergaat, breng iets te eten mee (slaatje, broodje,…) en iets te drinken. Langere sessies kunnen intens zijn, dus neem zeker wat frisdrank en/of gesuikerde tussendoortjes mee.

Draag makkelijke kledij, zodat de plaats die getatoeëerd wordt makkelijk te behandelen is. Draag geen strakke kledij, dit is niet gunstig tijdens en na de sessie.

Paar weken voor de sessie mag je gerust dagelijks hydraterende crème smeren. Dit bevordert de opname van de inkt, het tattoeëren ( zeker als je droge huid hebt ) en het genezingsproces achteraf. OPGELET niet smeren de ochtend  van je tattoosessie!
Ook het scheren laat je beter over aan onze artiesten.

de nazorg

de nazorg

Na het plaatsen van de tattoo wordt in de meeste gevallen tattoo-folie, second skin, aangebracht. voor alle duidelijkheid, dit is geen ´huishoud folie! Indien mogelijk laat de folie 3 tot max 4 dagen zitten. Komt de folie sneller los, geen probleem, doe de nazorg verder zoals hier omschreven. Na deze periode kan je bij voorkeur ‘s ochtends de folie verwijderen en de tattoo grondig wassen met een ph neutrale zeep en proper water. Je wast de tattoo met de binnenkant van je hand die je gebruikt om de tattoo uit te wassen, dus zeker geen washand.

Wij werken samen met Carl & johan voor de nazorgproducten. Deze worden bij ons te koop aangeboden, zie Aftercare

Laat na het wassen de tattoo gewoon drogen of dip droog met keukenpapier. Gebruik zeker geen handdoek!

Paar uur later begin je dan crème aan te brengen (indien gewenst) , dit is geen must! Een tattoo kan perfect genezen zonder ‘crème’, en is eerder voor het comfort als het gaat jeuken of te droog wordt.

Smeer zo dun mogelijk. Je blijft de tattoo 2 keer per dag wassen. Je blijft het wassen en eventueel aanbrengen van wat crème herhalen tot de tattoo helemaal genezen is. (7-10 dagen)

wij bieden GRATIS eenmalig retouches aan, ongeveer een maand tot max 3 maand na het plaatsen van de tattoo, enkel en alleen als de Carl & Johan nazorgset wordt gebruikt, zoniet is de retouchesessie betalend.


Aandachtspunten 

-  draag geen spannende kleding rondom de tattoo tijdens het genezingsproces

 

-  de eerste dagen is de tattoo pijnlijk, dit is normaal. Indien de tattoo pijnlijk blijft na 4-5 dagen , gelieve dan contact op te nemen.

- de tattoo kan jeuken, zeker niet krabben. Korstjes zijn normaal ( afhankelijk van de stijl dat je hebt gezet) Peuter ze niet los. Als ze loskomen tijdens het wassen of bij het aanbrengen van crème, dan is dit geen probleem.


- een tattoo is een wonde! Hou die dus zo droog en proper mogelijk. Dek die zelf nooit af met folie of een kompres of verband. Een tattoo moet kunnen ‘ademen’


-  ´retouches zijn normaal en worden gratis uitgevoerd tot 3 maand na de tattoosessie ,enkel bij gebruik van de Aftercare van Carl & Johan, te koop bij ons in de shop

-  neem de eerst 4 weken geen bad, de eerste 6-8 weken geen zwembad, sauna of dergelijke.

-  zon is je grootste vijand tijdens het genezingsproces, maar ook daarna! Bescherm je tattoo ALTIJD met zonnecrème factor 50.

alle geschikte producten ( zeep, crème, zonnecrème,…) zijn bij ons te koop in de shop.

boek afspraak

Voel je ook die ‘tattookriebels’?! Waar wacht je nog op? Vraagvrijblijvende info, laat je bijstaan door onze artiesten en ze helpen je bij jouw uniek en persoonlijk project. We hebben Onze artiesten met elk hun stijlen en specialiteit. Weet je niet goed wie kiezen voor jouw project, contacteer ons en we zetten je bij de best geplaatste artiest voor jouw project.

Alvast bedankt voor jullie bezoek aan onze website, tot binnenkort in de shop!


Getuigenissen

Vorige week woensdag bij Art Lex geweest voor een cover bij een tatoo waar ik niet gelukkig van was, die er stond was niet door hem gezet, maar hij werkte die weg, en maakte er een pronkstuk van, ik geniet van dit op mn lichaam, ben er trots op.... En.... Ik ga hem nog verder laten uitwerken bij Art Lex, een aanrader, voor mij nog 1 adres, en dat is bij Art Lex, het staat ook de rest van je dagen op je, nog eens een dikke dank je wel! 😉

‘Cindy Van Reeth’

Voelde me er meteen welkom. Had wat stress mijn eerste grote tattoo. maar werd meteen op mijn gemak gesteld. Top werk geleverd. Super content met mijn nieuwe tattoo.

1 adres > ArtLex Ink

Thanks 👌

‘Pauline Timo Vanbeselaere Vens’

Super joviale gast

Mooie ontwerpen en tattoo's

Zeker een aanrader!

‘Jano Bonte’

Lees nog veel meer getuigenissen van onze tevreden klanten op https://www.facebook.com/tattooartlex , we scoren maar liefst 5 op 5.

wil je zelf een review schrijven om toekomstige klanten te helpen de juiste beslissing te nemen, ga naar onze Facebookpagina of zoek ons op op google https://g.page/artlexink

vind ons op sociale media