Onze artiesten

Onze artiesten

Alex Vannieuwenhuyse, oprichter en eigenaar van ‘ArtLex Ink’

Oorspronkelijk patissier met een waar talent voor creatieve patisserie, leidde Alex zich zelf op tot tatoeëerder (2018-2020)

Hij oefende zijn skills jaren aan een stuk op varkenshuid. Hij laat zich constant bijscholen door het volgen van Seminairs bij wereld artiesten. In combinatie met Alex’ ervaring van 20 jaar portrettekenen, zorgt dit voor een bijzondere tattoostijl.

Hij startte in 2020 zijn eerste shop ´Tattoo ArtLex die in Wervik gevestigd was.

2 jaar later, kocht hij een nieuwe locatie, waar plaats is voor meerdere artiesten, genaamd ´ArtLex Ink’

Je kan Alex boeken voor volgende stijlen: Realisme, dotwork, fine lines, cover up, géométrie 

specialiteit: photorealisme van dieren

portfolio Alex

Kenny Cuvelier, die van kinds af in de ban was van tekenen. Tattoeëren was een droom van zijn 16de en na een paar jaar in de bouw gewerkt te hebben heeft hij zijn droom dan eindelijk kunnen waarmaken!

Hij kocht het beste materiaal die beschikbaar was en volgde de opleiding hygiëne.

Vervolgens oefende hij bepaalde technieken op synthetisch vel en voelde dat hij ervoor geboren was. Na wat oefenen op zijn eigen lichaam en vrienden en familie dit gezien hadden was hij vertrokken!

Zo werd ´tattoo Cuvelier' opgericht in 2020, die bekend staat voor : fijne gedetailleerde afwerking fineline en realisme

portfolio Kenny

Marie-heleen Pype droomde als kleine meid al om ooit te werken als 'kunstenares'. Ze volgde tekenschool, om vervolgens ook een opleiding te volgen als 'teken en kunst' leerkracht.


Na enkele jaren in het onderwijs les te geven merkte ze toch weinig creatieve uitdaging. Hierdoor besloot ze met haar skills een andere weg uit te gaan namelijk tatoeëren. 

Ze volgde de hygiëne cursus en was direct gebeten door de nieuwe creatieve omgeving. Ze vond snel veel proefkonijnen binnen de familie en leerde zo beetje bij beetje zichzelf op. Uiteindelijk werd ‘ink barrel’ opgericht in 2022


Marie-Heleen is vooral gespecialiseerd in fijn werk, haar tekenstijl is zeer licht en gedetailleerd.

portfolio Marie